Annonce

Annonce

Hahnemanns Køkken

Som gæst i hal H er der under Foodexpo både mulighed for at hylde nogle af de professionelle køkkener, som for nylig har fået Det Økologiske Spisemærke og deltage i workshops med nogle af de garvede pionerer som Hahnemanns Køkken. Foto: Molly Grønberg

Få et økologisk kick på Foodexpo

Der er masser af økologisk inspiration at hente, når flere end 550 udstillere fordelt på ti fyldte haller på søndag tager hul på tre dage spækket med gastronomiske nyheder og oplevelser ved den første Foodexpo-messe siden 2018.

Arrangørerne af Foodexpo lokker med ti haller, som er fyldt til bristepunktet med alt det nye og spændende inden for gastronomiens verden, og er man på jagt efter økologiske råvarer og inspiration til omlægning, er det en god ide at slå et slag forbi hal H. Her har Økologisk Landsforening været med til at skabe rammerne om en hal, som er dedikeret til økologi og bæredygtighed.

Det er første gang, at messen sætter så massivt fokus på økologi og bæredygtighed, hedder det i en pressemeddelelse fra foreningen, som beskriver de fire områder, som er indrettet i Hal H: Klimahjørnet, Nørderiet, Den Økologiske Købmandsbutik og Mødestedet, som byder på et væld af aktiviteter og workshops, som gør besøgende klogere på klimavenlige fødevarer og praksisser.

Foodexpo 2022

Efter tre coronaudsættelser åbner Foodexpo i MCH Messecenter Herning dørene til tre dages madmekka fra 27.-29. marts

Antal udstillere: 550

Messens åbningstider:

  • Søndag: 10-18
  • Mandag og tirsdag: 09-18

”Vi oplever, at mange unge i branchen interesserer sig for klima og bæredygtighed, men også at det kan være svært at finde rundt i og få konkrete redskaber. Det økologiske spisemærke er velafprøvet og statsligt kontrolleret – og derfor også troværdigt i en tid med greenwashing. Vi står klar til at rådgive og vise, at det slet ikke er så svært at komme i gang,” siger Torben Blok og tilføjer, at man under hele messen kan møde Mads Dreyer fra Oure Efterskole, Gitte Breum fra Odense Kommunes cafeer og Karsten Nielsen fra Scandic Hotels, som alle driver køkkener med Det Økologiske Spisemærke.

Hyldest til de økologiske køkkener 

Set gennem de økologiske briller, er en hyldest til de køkkener, som for nylig har fået Det Økologisk Spisemærke, ifølge Torben Blok, markedschef for foodservice i Økologisk Landsforening, et af flere højdepunkterne under den tre dage lange messe.  

På Foodexpo kan du være med til at fejre nogle af de professionelle køkkener, som for nyligt har opnået Det Økologiske Spisemærke, og du kan høre mere om, hvordan dit køkken kan komme med på den økologiske rejse.

Selve fejringen sker ved spisemærke-receptionen mandag den 28. marts kl. 15 i Hal H, og Torben Blok oplyser, at alle er velkomne til at deltage i hyldesten af ildsjælene bag nogle af de køkkener, som er med til at drive den økologiske udvikling.

”Først og fremmest handler det om at hylde de spisesteder, der har gjort en stor indsats for at arbejde med økologi og dermed for mere bæredygtighed. De er frontkæmpere for den grønne omstilling af vores måltider,” siger Torben Blok, markedschef for foodservice i Økologiske Landsforening, som også opfordrer gæsterne til at deltage i de mange andre aktiviteter i hal H, som også rummer stande med mange af foreningens medlemsvirksomheder.

Et ta-selv-bord af muligheder

I Nørderiet gælder det workshops med eksperter som kok og madskribent Trine Hahnemann og kogebogsforfatter Ditte Ingemann. Flere workshops er allerede udsolgt nogle af dagene. Men det er stadig muligt at blive klogere på, hvordan indehaveren af Hahnemanns Køkken møder udfordringen med at forvandle grøntsager til fantastiske retter ved brug af de bedste råvarer og godt håndværk eller hvordan Anette Hoeg Nielsen Fra Mad med glød laver lækkert plantebaseret pålæg af bælgfrugter.

På Mødestedet og Klimascenen er der også et tætpakket program under messen, hvor gæsterne kan gå shop-amok i Foodexpos helt egen økologiske købmandsbutik.

Flere artikler fra samme sektion

Du kan stadig nå at deltage i konkurrencen om Kantineprisen 2024

Kun kantinekøkkener med en økologiprocent på mindst 60 pct. kan deltage i dysten om Kantineprisen 2024, som finder en vinder på havnen i Gudhjem.

18-04-2024 2 minutter Events,   Professionelle køkkener,   Foodservice

Madland Festival kalder til samling, samtaler, hyldest og fejring

Det madpolitiske samlingspunkt og fællesskab Madland inviterer for femte år i træk til Madland Festival under sloganet: ”Gentænk madsystemet”.

17-04-2024 2 minutter Events

Økologisk Landsforening kæmper for, at æg ikke længere skal stå på køl - Danske Æg kæmper imod

Økologisk Landsforening ønsker et opgør med kravet om, at æg skal på køl, men hos Danske Æg vil man fastholde det.

15-04-2024 8 minutter Æg og fjerkræ,   Forbrug,   Detailhandel